Pelajar Johor Baharu Malaysia Sambangi SDN 003 Tebing Karimun

Karimun, beritakarimun.com – Dalam Pengembangan ilmu seni dan budaya, Sekolah Kebangsaan Taman Anggrek Johor Baharu Malaysia dan Sekolah Rendah Agama Bersepadu Johor Melakukan kunjungan ke SDN 003 Tebing, Jum’at (27/10).

Kunjungan ini guna mempererat Silaturrahmi serta Pengembangan Ilmu Pengetahuan Seni dan Budaya Tingkat Sekolah Dasar bersama Sekolah Kebangsaan Taman Anggrek Johor Bahru Malaysia dan Sekolah Rendah Agama Bersepadu Johor Bahru Malaysia dan Sekolah Rendah Agama Bersepadu Johor Bahru Malaysia.

“Kami selaku perwakilan komite SDN 003 tebing merasa senang dengan diadakan acara seperti ini sehingga anak anak dapat kenal dan silahturahmi dengan murid negeri seberang yang masih serumpun,” ujar Kepala UPTD Pendidikan Kecamatan Meral, Meral Barat dan Tebing Yelfi Indra.

Sementara itu, Ketua Rombongan sekolah Malaysia Hj Siti Hajar mengatakan kegiatan ini akan menjadi Agenda setiap tahunnya, Agar lebih mengembangkan Ilmu seni dan budaya para Pelajar.

“Kami akan mengagendakan kegiatan ini selalu, agar memperkuat silaturahmi dan pengembangan ilmu Seni dan Budaya,” Tutur siti.

 

 

Reporter : Kaisar
Editor      : Codet Carladiva